2017. november 19.


bemutató: eplényi Síaréna-Bringaréna

A Magyarországon már több éve működő eplényi Síarénát az országban elsőként "nyáriasították" és idéntől már Bringarénaként is funkcionál. Az országban úttörő eplényi Bringaréna 2012. június 16.-án megnyitotta kapuit. Bátran állíthatjuk, hogy nagy űr kitöltése kezdődött meg a hazai kerékpáros életben.

Az idei évben is folyamatos fejlesztést és bővítést végrehajtó Síaréna-Bringaréna jóvoltából 2 és 4 órás felvonójegyeket nyerhetnek versenyzőink.


Öt pályájával, hazánk egyetlen négyüléses felvonójával a Szent Sólyommal, hóágyúival, Holle Anyó Éttermével és pályaszállásával felszerelve eddig sem panaszkodhattunk Eplényre. Az üzemeltetők viszont mertek ennél is nagyobbat álmodni. A 2012-es év mérföldkő a Síaréna történetében, mivel egy nem kevesebb, mint nyolcvan pontos fejlesztési tervet valósítanak meg idén. A fejlesztések fő célja a vendégek elégedettségének fokozása és az abszolút biztonságos síelés lehetőségének megteremtése.

Az eddig 5 pályából álló rendszer idén számos sípályával és szánkópályával lett gazdagabb. Ez azt jelenti, hogy 16 különböző sí és 4 szánkónyomvonalat lehet használni a Nordica Síarénában. Az új területeken helyet kapott három új tanulópálya és egy családi kikerülő szerpentin is. A freestyle stílus kedvelőinek pedig megépítették Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkját. Mindemellett 3 szánkópálya és több sípálya is kivilágítást kapott. Így összesen 6 pályán lehet esti sízni, 3 hóágyúzott pályán pedig alkonyat után is szánkózhatunk. A kibővült területeken megszűnik a tumultus, élvezhetőbb lesz a sportolás.

Annak érdekében, hogy a változatos pályarendszeren napokat tölthessünk el a hógyártó kapacitást is bővíteni kellett. A hóágyúk számát az eddigi 37-ről 44-re emelték, a legmodernebb hóágyúk beszerzésével. Az ágyúk vízellátásáról gondoskodva a víztározók kapacitását megduplázták, a szivattyúk teljesítményét pedig 75%-al megnövelték. Ezzel a teljesítménnyel fél nap leforgása alatt egy méter vastag hóréteget lehetne varázsolni egy nagy-méretű futballpályára. A gigantikus mennyiségű technikai hó eloszlatásáról a három ratrakot számláló géppark gondoskodik.

Természetesen a felvonókat sem hagyták ki a fejlesztésekből. Vásároltak egy vadonatúj műanyagköteles felvonót, továbbá minden sílift nyomvonalát, ki- és beszállópontját átalakították a könnyebb és biztonságosabb használat érdekében. A csákányos felvonókon kétszeresére növelték a vonszolók számát, így már biztos, hogy Eplényben tíz percnél többet nem fogunk sorban állni.

Azokra is gondoltak, akik még csak barátkoznak a síelés gondolatával. A külön síóvodával rendelkező Síarénában található Magyarország legnagyobb síoktatói gárdája. A minden tudásszintet kiszolgáló tanulópályákon játszva sajátíthatjuk el a síelés és a snowboardozás csínját-bínját. A Holle Anyó udvara melletti síkölcsönzőben pedig a legújabb sílécek, bakancsok, snowboardok és kiegészítők széles választékával várják az érdeklődőket. Rengeteget költött a vezetőség különféle védőeszközök beszerzésére, hogy hazánk legbiztonságosabb síterepe legyen az eplényi. Holle Anyóban létrehozták a baba-sarkot, így a kicsik melegben és biztonságban gondos kezek között játszhatnak, amíg a szülők síelnek.



A Nordica Síarénában idéntől öt vendéglátóhely lelkes személyzete szolgálja ki az éhes és szomjas vendégsereget. Holle Anyó étterme 80 négyzetméterrel bővült, és két teljesen új büfét is kialakítottak. A családtagok, barátok és nézelődők kényelmesen elférnek a három frissen épített napozóterasz valamelyikén, ahonnan pazar kilátás nyílik a pályákra és a tájra egyaránt.

A nehézkes parkolás megszüntetése érdekében 1100 új parkolóhelyet alakítottak ki, bevezették a „100 méterre a pályától való kiszállás” rendszerét és komplett parkoló-irányítást szerveztek.

Mindazonáltal már nem csak télen mehetünk Eplénybe. Már túl vannak Magyarország legnagyobb, felvonóval ellátott hegyikerékpáros központja, a Bringaréna első szezonján. A következőt viszont még több pályával és még szerteágazóbb lehetőségekkel indítják el.

Eplényben tehát 0-tól 100 éves korig mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen síelő, snowboardos vagy szánkózó, kezdő vagy haladó. Bővebb információk a Síaréna megújult weboldalán (www.siarena.hu) és a facebook (www.facebook.com/siarena) oldalon találhatók.

forrás: bringarena.com, siarena.hu