2017. november 19.


Közel 300 kerékpáros hódítja meg a városligeti Királydombot a cyclocross-nyitányon

Öt futamban, 20 kategóriában közel 300 kerékpárosra számítanak a szervezők október 21-én, a 2017-18-as kerékpáros cyclocross-szezonnyitó alkalmával. A Magyar Kupasorozat első állomása, a városligeti CrossLiget látványos eleme a palánkakadályok mellett a Királydomb megmászása lesz.
A rendező Coffeeride SE a különböző kategóriákban 270 előnevezőt számlál, szombaton közel 300 kerekest vár.


A korábbi bajnok Buruczki Szilárd (Cube Csömör) a legnagyobb esélyes, mivel a regnáló magyar bajnok Búr Zsolt külföldön fog versenyezni. Buruczkinak a Tour de Hongrie-t kiválóan teljesítő fiatal Peák Barnabás (Mesterbike 575 Team) és Dina Márton (Nella Trek Team) lehet a legkomolyabb kihívója; a sérüléséből felépülő Rózsa Balázs (Team Differdange) lehet az idei CrossLiget meglepetésembere. Női fronton két junior, Buzsáki Virág (PCCC), és Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team CST), valamint a felnőtt Szekeres Viktória (KTM Teszt Team Gödöllő) a legesélyesebb.

„A pálya közel három kilométeres, karakterét a Királydomb háromszori megmászása adja. A Városliget túl technikás pálya kijelölését nem teszi lehetővé, így inkább a gyorsaság, erő fog dominálni. Három palánk akadályként bekerült a nyomvonalba. Ezek egyike dupla a pálya felén, a harmadik pedig szimpla a domb egyik mászása előtt található. Utóbbi minden évben kedvelt szurkolóhely, köszönhetően az akadály látványos átugratásának. Az öt futamból mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt”
– tájékoztatott Rokob Jakab szervező.


A pályát a szervezők a Közlekedési Múzeum és az Olof Palme sétány által határolt területen jelölik ki; a rajt- és célterületet az Olof Palme háznál építik ki. A pályabejárás reggel 9 órától lehetséges, az első rajtra 10. 45-kor kerül sor, az elit férfiak futamát 14 órakor indítják; a díjátadás 15.30-kor kezdődik.


Fotók: Szász Norbert